Κοντολαιμάκη Νικολέττα

Παιδίατρος

Συμβουλές για παιδιά που παρακολουθούν παιδικό σταθμό

Συμβουλές για παιδιά που παρακολουθούν παιδικό σταθμό

Προκειμένου να έχουν όλα τα παιδάκια καλή υγεία και να βρίσκονται στο σχολείο τους περισσότερο τελικά χρόνο και ημέρες, θα ήταν συνετό να τηρούνται οι παρακάτω οδηγίες :

  • Εάν το παιδάκι σας παρουσίασε πυρετό, ακόμη και δέκατα ή κάποια διάρροια ή έντονο βήχα την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί λίγο πριν το σχολείο, κρατήστε το παιδάκι σας στο σπίτι. Να γνωρίζετε ότι η σχολική δραστηριότητα το κουράζει. Οι φωνούλες, τα παιχνίδια, η έλλειψη ώρας να ξαπλώσει εάν θελήσει, δεν ξέρει να ζητήσει να του δώσει κάποιος νερό ενδιάμεσα ή να φυσήξει τη μυτούλα, τελικά το χειροτερεύουν είτε το καθιστούν ευαίσθητο με αποτέλεσμα να ¨κολλάει¨κάτι ακόμα από άλλα παιδάκια που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.
  • Για όσο διάστημα παρουσιάζει πυρετό ή συμπτώματα οξείας λοίμωξης, κρατήστε το παιδί σας οπωσδήποτε στο σπίτι. Όταν ο πυρετός πέσει (ενοούμε και τα δέκατα) κρατήστε το άλλη μια τουλάχιστον ημέρα να ¨δυναμώσει¨ ή συμβουλευτείτε το γιατρό σας και έπειτα πηγαίνετέ το στο σχολείο.
  • Φροντίστε αμέσως μόλις γυρνάει στο σπίτι να πλένει τα χέρια του, όταν είναι λίγο κρυωμένο να πλένετε τη μύτη με φυσιολογικό ορό, να του δίνετε άφθονα υγρά και χυμό πορτοκαλιού.

Είναι κρίμα να πηγαίνετε τα παιδιά σας στο σχολείο άρρωστα, καθώς είναι επικίνδυνο για τα ίδια, αλλά και για τα υπόλοιπα, οπότε ο κύκλος των λοιμώξεων δεν σταματάει ποτέ ποτέ. Είναι όλα τους συνεχώς ευαίσθητα και επομένως επιρρεπή σε λοιμώξεις, ενίοτε σε σοβαρές, που απαιτούν νοσηλεία ή πολυήμερη απουσία από το σχολείο.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με ΥΓΕΙΑ.

ΚΟΝΤΟΛΑΙΜΑΚΗ   ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ   ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;